Войцех Балчун та Володимир Омелян відправили в перший рейс швидкісний поїзд № 766/765 Київ – Миколаїв – Херсон

Войцех Балчун та Володимир Омелян відправили в перший рейс швидкісний поїзд № 766/765 Київ – Миколаїв – Херсон

"Укрзалізниця" запустила "Інтерсіті" зі столиці на південь. Міністр інфраструктури Володимир Омелян проінспектував поїзд перед першим рейсом, повідомляє прес-служба відповідного міністерства.

"Ми запускаємо поїзд Київ – Миколаїв – Херсон. Це якісний "Інтерсіті", відреставрований в українських депо. Найближчим часом буде додано вагон-ресторан. Я сподіваюся, що пасажири оцінять зручності прямого сполучення. Фактично ми запускаємо швидкісне сполучення по всій Україні", - зазначив Володимир Омелян.

Завдяки цьому поїзду до Херсона можна буде доїхати за 7 годин 15 хвилин, а до Миколаєва – за 6 годин 30 хвилин.

Міністр повідомив, що поїзд не новий, але повністю відремонтований і досить комфортний.

Він також підкреслив, що зараз цей поїзд призначений на літній період, але якщо у пасажирів буде попит, він може стати постійним.

Після відправлення поїзда міністр разом з Євгеном Кравцовим і Войцехом Бальчуном проінспектували ще два випадкових потяги, які саме перебували на платформах вокзалу "Київ-Пасажирський".

Новий швидкісний потяг "Інтерсіті" №765/766 Київ - Миколаїв - Херсон курсуватиме щодня. Він включає 5 вагонів з місцями для сидіння, всього 302 місця, в тому числі 30 місць першого класу і 272 місця другого класу.

Джерело: http://ua.112.ua/